A body piercing kezelése

 

Testékszer /Body piercing/ Utókezelése


 

Tévesen bevett szokás, hogy a testékszer utókezelését alkohollal végezzük. Az alkohol szárit, ezért az átszúrt bőr elvékonyodhat, és végül kieshet az ékszer. A továbbiakban leírunk néhány kezelési jó tanácsot, amiket a saját érdekedben jó, ha betartasz.

 

              A gyógyulási idő más minden egyes piercingnél és minden egyes személynél!

Ne távolítsd el az ékszert a teljes gyógyulás előtt, mert a furat hamar összehúzódik. A fertőzésveszély minimális, ha betartasz néhány instrukciót elkerülhető!
 

1.      Ne érintsd meg a piercinget piszkos kézzel!

2.      Ne használj túl sokat az ajánlott szerekből!

3.      Ne használj olyan szereket, amiket előtted más használt! Vásárolj újat sterilt!

4.      Ne menj szoláriumba, szaunába, uszodába, strandra legalább 2 hétig!    

Az első napokban a piercing körül enyhe fájdalom és bőrpír jelentkezhet, de ez természetes velejárója. Naponta 3-szor tisztítsd meg az ékszert és környékét!


 

 

 

Köldök, orr, intim,szemöldök és fül piercingek:

Amire szükséged lesz: Betadine oldat, Tetran kenőcs, fürdésnél ajánlott antibakteriális szappan/Safeguard,Lifebuoy/ illetve Betadine folyékony szappan, fültisztító pálcika.

 

Kezelés:

Miután megmostad a kezed valamilyen antibakteriális szappannal, kezdheted az ékszer és környéke tisztítását. Betadine folyékony szappanos kézzel nedvesítsd meg az ékszert, és óvatosan mozgasd meg. Ezt néhányszor megismételheted, de soha ne mozgasd száraz állapotban. Aztán tiszta vízzel öblítsd le az egészet és ilyenkor is mozgasd meg, hogy ne maradjon szappan a furatban. Töröld szárazra a környékét és hagyd megszáradni, majd egy fültisztító pálcikával kend be az ékszer körül Betadine oldattal. Mikor ezzel is megvagy egy kevés Tetran kenőcsöt tégy rá a fültisztító másik végével.

Vigyázz, hogy a fültisztító vattájáról pici elemi szálak ne maradjanak a furatban!

A 100%-os gyógyulásra 6-8 hétre van szükség!

Nyelv, ínyvitorla, alsó-felső ajak, arc piercingek:

Amire szükséged lesz. Phlogosol vagyCorsodyl szájfertőtlenítő oldat, jég, Strepsils Plus torokfertőtlenítő drazsé, fültisztító pálcika.

Kezelés:

Miután meg mostad a kezed valamilyen antibakteriális szappannal, készíts egy pohár öblögető oldatot. Majd ezzel az oldattal naponta 3-szor, és minden étkezés után száj ill. torok öblítést végezz! Nyelv piercing esetében jeget is szopogathatsz, ez segít lehúzni a duzzanatot.

Ajánlatos kerülni:

1.      orális kontaktust más személlyel
2.      kemény és fűszeres ételeket

3.      dohányzást
4.      tejtermékeket

Ajak és arc piercingekhez használj Betadine oldatot, de csak kívülről! Óvatosan egy fültisztítóval Betadine oldattal tisztítsd körbe az ékszert. Ezt naponta 3-szor ismételd meg.

A 100%-os gyógyuláshoz 6-8 hétre van szükség!