A tetoválás kezelése

 

Tetoválás Utókezelése

 

Egy régi és tévesen elterjedt szokás szerint a tetoválást Vaselinnel, Körömvirág krémmel, vagy más testápolóval kell ápolni. A Vaselin nem hagyja a bőrt lélegezni, ezért a gyógyulás folyamata hosszabb időt vesz igénybe és a színek tartósságát is gátolja. A Körömvirág krém is Vaselin alapú, ezért ez sem ajánlott. A testápolók többsége zsíros alapú és nem steril. Ezért ajánlott a Panthenol hab, vagy a Phlogosam hab változata vagy Bepanthen kenőcs vagy speciális tetoválás utáni kenőcs amit gyógyszertárakban vásárolhatsz meg.

 

Új tetoválás kezelése:

Miután megmostad a kezed valamilyen antibakteriális szappannal, egy óra múlva a kötést távolítsd el, majd langyos tiszta vízzel mosd át a tetoválást. Az esetlegesen kigyöngyöződött vért és sejtnedveket kell eltávolítanod, mert ha ezt nem teszed, a felület bevarasodhat és a varral együtt a festék is kieshet. Miután átmostad a tetovált felületet egy tiszta törölközővel itasd fel a vizet! Néhány percig hagyd száradni, majd óvatosan valamelyik kenőccsel vagy habbal kend be a felületet.

Az csak az egyik része a dolognak, hogy én szakszerűen, steril körülmények között elkészítem a tetoválásod, a többi rajtad, ill. az utókezelésen múlik.

 

Néhány jó tanács:

     Ne menj szoláriumba, szaunába, uszodába, strandra 2 hétig!

     Ne menj tűző napra!

     Ne nyúlj piszkos kézzel a tetovált felülethez!

     Ne használj olyan szert amit előtted más is használt, vásárolj újat, sterilt!

     Ne tartsd túl sokáig víz alatt és ne kenj túl sok krémet rá, mert akkor felázik a tetoválás!

 

A tetoválás letisztulása során előfordul, hogy néhány helyen a festék nem marad meg. Ez nem baj, mert a gyógyulás után kb. 2-3 héttel vissza kell jönnöd egy kontrollra és akkor a hiányos helyeken pótolom a festéket.

100%-osan csak ezután van készen egy tetoválás.